shipping_conti1

 Talán az egyik leggyakoribb konténer típus. Mai világunk áruszállításának jelentős részét teszik ki azon termékek, melyek szállítását zárt rendszerben oldjákmeg. Jellemzően ilyen áruk a ruhaneműk, műszaki cikkek, kisebb ipari berendezések, bútorok, alkatrészek stb., de előfordulhat akár gépjármű is.

 Ezen konténerfajtának előnye, hogy gyakorisága miatt kedvező árakon vehető igénybe. Nem igényel különleges kiképzést, mint például a nyitott tetejű, vagy a Reefer  konténer.

 Zárt konténert jelenleg háromféle szabványosított méretben lehet használni, melyek a 20 és 40 valamint 45 láb hosszú változatok.

A alábbi táblázat mutatja a tényleges méreteket:

shipping_conti2

 Előfordul, hogy a szállítani kívánt árut minőségének megörzése céljából speciális, reefer konténerben kell szállítani. Természetesen a megfelelő eszközök elérhetők erre a célra is.

 A szigetelt falú, hűtőkompresszort is magába foglaló konténer egység tároló kapacitása valamivel kisebb , mint a hagyományos változat esetében, ezt a szállítani kívánt áru mennyiségének számításakor érdemes figyelembe venni.

 Kétféle szabványosított méretben 20' és 40' érhetők el reefer konténerek.

A táblázatban megtalálja a tényleges méreteket.

shipping_conti3

 Bizonyos esetekben szükség lehet olyan szállító eszközre, melyet rakodni nem csak az oldalajtón keresztül, hanem akár a tetején vagy a hosszú oldaláról is lehet rakodni. Ilyen szállító eszközt kíván meg a legtöbb ömlesztett áru, valamint a legtöbb nagyobb méretű ipari berendezés.

 Ilyenkor a rakodást akár daruval, akár silóból áteresztő szeleppel el lehet végezni.
A rakodás végeztével a nyitott részt vizhatlan ponyvával fedik.

A alábbi táblázatban találja a méreteket:

Az oldal fenntartója:

WolrdWide Cargo Kft.
Székhely: H-2112 Veresegyház, Nyár u . 27.

Elérhetőség:

Levelezési cím.: 2112 Veresegyház, Tavasz u. 12.
Telefon: +36-28/634-324
Fax.: +36-28/635-074

Felelős szerkesztő:

Gróf Zoltán
Monori Attila

Szerver fenntartás, üzemeltetés:

Médiacenter Kft.

Weboldal, fejlesztés:

Gedeon Bt.

2010 © WorldWide Cargo - Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum